11315. nikolai astrup, maimåne

Unik Astrup-samling på auksjon

Hele 45 arbeider av Nikolai Astrup selges 30. mai og 8. juni. Priser fra kr. 5000 til kr. 1.000.000.


onsdag 10. mai

En stor og rikholdig samling arbeider av Nikolai Astrup som kommer direkte fra kunstnerens familie og som ikke har vært på markedet før, vil bli frembudt for salg på våre kommende auksjoner «Fokus 1900» og «Grev Wedels Moderne og Klassiske». Samlingen teller i alt 45 arbeider og vil bli fordelt over to salgsdager h.h.v. 30. mai og 8. juni.
Samlingen toppes av to ytterst sjeldne fargetresnitt som er hentet inn fra to andre eiere; «Vårnatt og Seljekall» som sannsynligvis er det flotteste eksemplaret som har vært frembudt på markedet på svært lenge, og en sjeldent vakker versjon av «Maimåne». Man vil finne eksempler på alle teknikker som Astrup arbeidet med; oljemaleri, akvarell, tresnitt og tegning. Til og med en av Astrups trykkplater er til salgs.
Dette er med andre ord en helt enestående anledning til å få tak i et originalarbeid av en av våre største 1900-talls kunstnere, og det gledeligste av alt i en slik sammenheng er at man vil finne noe i alle prisklasser, fra kr. 5.000 til kr. 1.000.000.

Studer katalogene grundig og så ønsker vi velkommen på visning.

Foto: Nikolai Astrup, Maimåne